Høst Snadder-gryte

pytt i panne



Dette er en enkel pytt i panne rett, med en deilig smak av høst. Den er inspirert av en oppskrift jeg har for “stuffing” til kalkun. Alle i huset liker stuffingen best, så nå lager jeg like gjerne bare det som en hverdags gryte. Du kan bruke det du har av gode høst grønnsaker, kål, grønnkål, stangselleri, beter og gulrøtter. Server gjerne med speilegg oppå.

Til ca. 4 personer

600 gram kjøttpølse av svin, kalkun eller kylling, kuttet i biter
2-3 ss kokosolje til steking
3 fed hvitløk, finhakket/presset
2 medium løk, hakket
2 epler i terninger
2-3 søt poteter kuttet i 1cm store terninger (for raskere steketid, kan du koke de 5 minutter)
2 ss ekte lønnesirup, eller honning
2 never med tørkede tranebær/tyttebær
1 stor neve grønne urter, feks bladpersille eller persille

Kryddermiks:
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1/2 ts cayenne pulver
1 ts kvernet pepper
1 ts kanel
1 ts salvie
1 ts allround krydder

Bland sammen alle de tørre krydderne i en liten bolle.
Ha de ustekte pølsebitene i en stor bolle sammen halvparten av krydder miksen og lønne -sirupen. Bland dette godt sammen.
Varm opp oljen i en stor jernpanne og stek pølse blandingen på medium varme til pølsene er stekt igjennom, ca. 5 minutter. Ha alt tilbake i bollen.
Varm opp resten av oljen i samme jernpanne og brun løk og hvitløk lett, til det blir blank og myk i ca. 2-3 minutter. 
Ha så søtpotetene i pannen og stek videre til disse får fin skorpe og mykner inni. Hvis de ikke er kokt litt på forhånd tar nok dette 10 minutter, har du kokt de litt tar det nok 2-3 minutter. Ha i litt mer olje om nødvendig.
Bland så inn eplene, tranebærene og resten av krydder miksen. Vend så pølseblandingen tilbake i gryten og bland alt godt sammen. Topp med litt frisk hakket persille og server.
Jeg lover deg, den får ben å gå på:)

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate