Om meg

Hei, jeg heter Bente og er Funksjonell & Natur Medisinsk Ernæringsterapeut og jeg driver denne matbloggen, så jeg kan dele mine tips og oppskrifter på energi- og næringsrik mat med deg.

@kroniskgodt

Jeg brenner for å inspirere andre til å forstå hvor stor innvirkning maten har, både fysisk og psykisk. Hele mitt voskne liv har jeg vært veldig opptatt av en god livvstil, og maten har vært en viktig del!

Tidligere har jeg studert klesdesign i New York hvor jeg fikk jobb for et stort motehus på 7th Avenue. Etterhvert vendte jeg nesen hjem for å stifte familie og fikk jobb i klesindustrien her hjemme. Da jeg hadde små barn og syntes det ble vel mye reising med jobben, så jeg endret kurs, lærte med teknisk tegning for byggfag og begynte etterhvert å ta oppdrag som interiørarkitekt i det private markedet for hus og hytter. 

Mange spør meg om ikke klær og interiør er veldig fjernt fra mat og helse? Det synes ikke jeg. Det handler jo alt om livvstil, hvordan vi føler oss og hvordan vi liker å ha det, både rundt oss og med oss selv.
Gjennom jobb har jeg reist mye, opplevd mange forskjellige kulturer og folkeslag som har hatt stor invirkning på mine valg i livet.
Det finnes ikke en stilretning, livvstil eller en diett som passer for alle. Vi er så veldig forskjellige, så det som er viktigst for meg, er å inspirere  og hjelpe andre med å finne sin vei og hva som fungerer for akkurat deg og kanskje din familie. Vi lar oss ofte påvirke av trender og nyheter også når det kommer til matvalg. Vi trenger ikke flere trendy dietter, vi trenger gjennomføring og hvordan vi kan velge bedre matvaner.


Jeg ser pasienter eller klienter = aktienter (du trenger ikke å være syk for å ta kontakt), som Funksjonell & Natur Medisinsk Ernæringsterapeut. Ved å lytte til din historie, dine behov og dine sympromer vil jeg forsøke å evaluere sammenhengene mellom genetikk, miljø og livsstilfaktorer som kan påvirke helsen din over tid, faktorer som kan være med på å utvikle kroniske- og autoimmune sykdommer.
Målet er at du skal ta helsen din tilbake ved å bruke riktig næring akkurat for deg. Ved å optimalisere både makro- (kerbohydrater, proteiener og fett) og mikronæringen (vitaminer, mineraler og fytonæringstoffer) kan du oppnå et bedret immunforsvar ved å styrke de underliggende cellulære og molekylære mekanismene som skaper sykdom.

Jeg er spesielt opptatt av stress og hvordan stress påvirker helsen vår negativt. Vi ser stadig oftere at pasienter brenner lyset i begge ender over altfor lang tid. Dette resulterer ofte i binyretretthet, stoffskifte problemer, overvekt, fordøyelses problemer og autoimmunitet.


  • Bli den beste versjonen av deg selv!
  • Sett i gang med en gang! 
  • Cellene dine fornyer seg hver eneste dag, så det er aldri for sent!


“De uvitende i vår tid er de som ikke kan lære, avlære og lære på nytt" -Alvin Tofler

Ernæring, naturmedisin, konvensjonell medisin og funksjonell medisin er fag jeg aldri kommer til å bli utlært i. Dette passer meg bra, jeg er veldig nyskjerrig av natur, så på denne måten får jeg mettet mitt behov for å hele tiden lære mye nytt. Det er dette som driver meg.

Jeg er utdannet til Naturmedisnsk Ernæringsterapeut ved Tunsberg Medisinske Skole (TMS) og studerer Funksjonell Ernærings Medisin ved Institute for Functional Medisine (IFM). Jeg er også sertifisert veileder for DNA tester ved Nordic Laboratories.


Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate