Stor digg økosalat med bokhvete



Vi lager mye salater her i huset. Akkurat salat er det skjelden jeg ikke kjøper økologisk, men det må du jo velge selv. Disse ingrediensene er ganske lette å få tak i økologisk i  de fleste butikkene om dagene. Jeg lager ofte en stor posjon i håp at den skal vare en dag eller to, men den forsvinner alltid raskt, så det blir skjelden rester. Med Honning-dijon dressing går det ned på høykant.


Stor salat til 5 personer


4-5 økologiske bladsalat hoder

100 gram øklogisk babysalat
1-2 pk økologiske cherrytomater
250 gram økologisk svin sidefesk i biter eller baconskiver
5 økologiske hardkokte egg
3-4 avokado
100 gram god vellagret ost i terninger
1 hel økologisk slangeagurk
50-100 gram ristede pinjekjerner
2 dl hel bokhvete


Begynn med å koke bokhveten, eggene og stek baconet. Eggene i kokes i 10 minutter. Ha bokhveten i en liten kjele og sett på varmen. Tørr stek de litt til du kjenner en svak nætteaktig lukt før du heller ca. 5 dl kokt vann over. La bokhveten småkoke med lokk i 10 minutter. Skru av varmen og la stå å trekek videre i 5-10 minutter før du heller av resten av vannet hvis det er noe. Jeg skyller de ofte i kaldt vann så de blir litt avkjølt før jeg blander de i salaten.

Vask og skyll salat og spinat og ha det over i en romslig salatbolle og bland inn bokhveten. Kutt opp tomater, avokado, agurk og ost og legg det over salaten. Del opp eggene, gjerne i båter og legg de over i bollen, strø over bacon og pinjekjerner. Hell over dressing etter ønske.


Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate