Probiotisk Kokos YoghurtKokos yoghurt er spesielt fint om du trenger å gjenopprette tarmfloraen etter er antibiotika kur, en reise, hvis du sliter med infeksjoner, inflammasjoner eller rett og slett trenger litt boost av immunforvaret fra innsiden! 

Yoghurt av kokos lager du lett selv, ved hjelp av probiotiske kapsler eller pulver som starter kultur. Probiotika som tilskudd er nokså dyrt, så på denne måten får du mer ut av hver kapsel, da bakteriene formerer seg vidre i prosessen ved å fermentere yoghurt. Det finnes veldig mange probiotika på markedet, men prøv å unngå de med bifidus bakteriesamme. Anbefalte stammer for å gjennoprette god tarmbiota er Lactobacillus bulgaricus, L. acidophilus og S.thermophilus.Til ca. 7 små glass av 125-150ml ferdig yoghurt:


1 liter kokosmelk, fra kartong ikke hermetisk boks

4 kaplser probiotika
2-3 ts probiotika pulver
1/2-1 ss tørket økologisk gelatin* (helsekost butikker)

Ha kokosmelken i en kjele og varm opp til ca 40 grader C. Åpne probiotika kapslene og ha innholdet (i pulverform) i melken. Rør inn litt gelatin om du bruker dette og eventuelt litt søtt. (feks 1 ss økologisk honning). Rør litt så det blander seg godt. 

Hell så blandingen over på små glass, i et syltetøyglass eller i en thermos. Den optimale tempraturen yoghurten skal stå å godgjøre seg på er 37-43 grader i et døgn. Noen vet jeg bruker stekeovnen på laveste varme og setter døren på gløtt, min varmtvannbereder har nokså god jevn og lun tempratur og står på varmt bad, så det kan fungere å sette yoghurten på den, eller så finnes det en god del yoghurt maskiner å kjøpe på nettet, som er beholdere som skal holde jevn og riktig tempratur. Blir det for varmt kan yoghurten fort skille seg. Dette er ikke farlig, og som regel går det greit å røre godt i den før du setter den i kjøleskapet til avkjøling. Yogurten er holdbar i hvertfall en uke hvis den står i kjøleskap. Server den med litt frukt eller hjemmelaget musli, så har du et lite måltid!

*kan fint sløyfes, men hjelper litt på konsistensen hvis du sliter med å få yoghurten stiv. Prøv deg litt frem. Jeg erfarer at forskjellige merker med kokosmelk oppfører seg alle litt forskjellig

Innhold pr. porsjon:


3% Karbohydrat = 2,7gram
6% Protein = 5,4 gram
91% Fett = 38,3 gram

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate