Raske rundstykker uten melk & gluten

Rundstykker uten melk og gluten


Disse er både raske og lette å lage og de smaker kjempegodt! Lover! 
Har du ikke akkurat riktige ingredienser, så bruk litt mer av noe, kutt ut noe eller bruk tilsvarende matvare som du kanskje har i skuff eller skap.

Til 6 rundstykker trenger du:

1 ss fiberhusk/malt phylliumfrøskal eller knuste linfrø
2 dl eller 100 gram bokhveteflak
2 ss chiafrø (1 1/2 ss i deigen og 1/2 til å strø oppå)
1 ts timian tørket
2 dl eller 100 gram mandelmel
1/2 ts salt
1 ts lønnesirup (kan fint sløyfes)
1 dl mandelmelk
2 egg
3 ss eller 30 gram kokosolje, mykt eller smeltet

Ha alt det tørre i en bolle, bland godt og rør inn egg, mandelmelk og kokosfett. Rør alt sammet til en jevn fast deig. 
Form deigen til 6 passe store rundstykker. Jeg liker å lage de litt flate så jeg er sikker på at de blir jevnt gjennomstekte. Strø litt chiafrø på toppen.
Stekes ved 160 grader i 30 minutter.

Nyt varme med litt smeltet røros smør eller annet deilig pålegg :)


Kilde: Matvaretabellen.no
Energi pr rundstykke: 85,5 gram
Fett:10,5g
Protein: 14,9g
Karbohydrater: 14,7
Kostfiber: 4,7g

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate