Sekte risnudler med klassisk kinesisk saus

hverdags nudler




Stekte nudler er lett og rask hverdagsmat. Det smaker godt og selv kresne små liker stort sett stekte nudler.
Du kan bruke hva du har av grønt, kjøtt eller sjømat i denne retten, det er sausen som gjør den avgjørende smaken. Lager du den uten kjøtt, er det en fin siderett til andre fisk og kjøttretter.

Til 5 personer

8 kyllingpølser oppskåret i biter
100 gram sukkererter, renset og delt
4 vårløk, kuttet opp i tynne skiver
1/3 nykål, finstrimlet
1-2 cm gurkemeie, finhakket
2 cm, ingefær, finhakket
500 gram tørre brun ris nudler
6 ss olje til steking, feks. kokosolje

Saus
1 ts honning eller kokosblomst sirup
2 ss kinesisk risvin, mirin eller sherry
4 ss soya saus
1 ts sesamolje (kan sløyfes)

Ha litt av oljen i en stor god stekepanne med høye kanter, eller en wok, stek så ingefær og gurkmeie lett, ha så i vårløk, litt mer av oljen, og så strimlet kål. Vend dette rundt i pannen til grønnsakene er møre, blanke og varme igjennom.. Jeg steker gjerne pølse/kjøtt for seg i en egen stekepanne, for å spare litt tid. Har du bare en panne, så ha i pølsene etter krydderet, men før grønnsakene, stek de i 2-3 minutter på hver side, til de er godt gjenomvarme.

kok opp vann til nudlene i egen stor gryte. Kok nudlene etter hva som står på pakken (ofte ikke mer enn 2-3 minutter). Pass på at de ikke blir for mye kokt, da blir retten fort veldig “most”.

Lag ferdig sausen, bland soya, søtt og risvin i en liten kopp. 

Ha resten av oljen, risnudlene og sausen over i gryten med de stekte grønnsakene og bland alt godt over svak varme. Skru av varmen, tilsett sesamoljen og server;)

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate