Pølsepanne med grønnsaker og gode smaker



Dette er en enkel pytt i panne rett, med masse deilig smaker. Den er basert på en pølsegryterett jeg har lagt ut tidligere, bare mere grønnsaker og bakt i ovn, som er lettere og raskere. Siden den stadig blir etterspurt som middag og som restemat til matbokser, tenkte jeg det kunne være en god idé å blogge den på ny, nå til skolestart! Du kan bruke det du har av gode høst grønnsaker, kål, grønnkål, stangselleri, beter og gulrøtter. 

Til ca. 4 personer

600 gram kjøttpølse av svin, kalkun eller kylling, kuttet i biter
2-3 ss kokosolje til steking
3 fed hvitløk, finhakket/presset
2 medium løk, hakket
2 epler i terninger
1-2 søt poteter kuttet i 1cm store terninger (for raskere steketid, kan du koke de 5 minutter først)
1 brokkoli kuttet i små biter
2 stenger av selleri kuttet i terninger
1 kålhode av spisskål, nykål eller grønnkål, strimlet
1-2 ss ekte lønnesirup



Kryddermiks:
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1/2 ts cayenne pulver
1 ts kvernet pepper
1 ts kanel
1 ts salvie
1 ts allround krydder

Forvarm ovnen til 225 grader.
Bland sammen alle de tørre krydderne i en liten bolle.
Ha de ustekte pølsebitene i en stor bolle sammen halvparten av krydder miksen og lønne -sirupen. Bland dette godt sammen.
Varm opp oljen i en stor panne og stek pølse blandingen på medium varme så pølsene blir lett brunet på alle kanter. Ha de over i en stor langpanne. 
Varm opp resten av oljen i samme jernpanne og brun løk og hvitløk lett, til det blir blankt og mykt, i et par minutter og ha det så over i langpannen sammen pølsene. Gjør gjerne det samme med kålen før du legger den også over i pannen.
Bland så inn resten av grønnsakene og eplene kuttet i terninger og bland godt inn resten av krydderblandingen og lønnesirup. 
Sett alt i varm ovn og stek i ca. 25 minutter, eller til grønnsakene er passe møre. 

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate