Iskake uten laktose

kokos iskake
Iskake er perfekt påske dessert på hytte hvor det er vrient å få med seg is helt frem uten at den smelter.  Isen har gelatin i seg, så du er ikke avhengig av en veldig kald fryser. Kaken er nesten et måltid i seg selv.

Dette trenger du:

Kakebunn:
6 eggehvitter
175 gr kokosblomstsukker eller 150 gr agavesirup
1 plate kokesjokolade, jeg bruker 1 hjemmelaget sjokoladeplate, hakket i biter
175 gr kokosmasse

Istopp:
1-2 plate gelatin
6 eggeplommer
100-125gr agavesirup eller kokosukker
5 dl laktosefri kremfløte eller kokosfløte
75 gr kakaonibs (økosjokolade) eller hakket sjokolade etter smak ( bruker du vanlig sjokolade er det greit å ha litt mindre søtt i isen, dvs 100 gr, bruker du usøte kakaonibs, kan du ha i litt mer søtt, 125gr.)

Varm ovnen til 175 °C, og finn frem en kake springform på 24cm i diameter.

Pisk eggehvittene helt stive, bland forsiktig inn sukker/agave. Bland deretter inn kokos og sjokolade. Hell massen over i en smurt springform, med bakepapir i bunnen. Stek kaken i 35 minutter midt i ovnen og avkjøl den godt.

Legg gelatin platene i kaldt vann i 5 minutter, mens du pisker eggeplummer og sukker/agave til eggedosis. Pisk fløten stiv for seg.
Klem vannet ut av gelatinen, rør de myke platene ut i 1/4 dl kokende vann, så gelatinen smelter. Hvis du ikke har skikkelig frysemuligheter på hytta, kan du bruke opptil 5 gelatinplater og 1/2dl kokende vann, og isen holder seg stiv og fin kun ved å settes kjølig.

Bland gelatin massen godt inn i eggedosisen. Tilsett forsiktig den piskede kremen og sjokolade etter smak.

Hell eggedosis-kremen over kakebunnen, fortsatt i springformen og sett kaken i fryseren eller kaldt i noen timer, til den stivner. Du kan godt røre litt i den innimellom om du har mulighet til det, men det er ikke nødvendig.

Flytt kaken over i kjøleskap en time før den severes, så det blir mulig å skjære den opp.

Ta den ut av formen og server.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate