Vårruller

Klassiske vårruller
Her i huset blir det slåsskamp om maten, når disse kommer rykende ferske på bordet. Vårruller er lett å lage, selv om det tar litt tid. Du kan fylle de med hva du vil, men her er oppskrift på en enkel variant med svinekjøtt. 

Til ca. 30 ruller

1 pakke vårrull deig/filodeig (15 store kvadratiske-1/2 pakke) 
3-4 ss vegetabilsk olje til steking
3 cm fersk ingefær finhakket
3 vårløk eller 1 purre finsnittet i staver
250 gr finsnittet hodekål
2 gulrøtter kuttet i tynne staver eller grovraspet
400 gr kjøttdeig av svin, kylling eller storfe
1 ts allround krydder
2 ss soyasaus
2 ts kokosblomst sukker eller annet naturlig søtt som agave eller honning
2 ss risvin eller tørr sherry (du kan erstatte med Mirin)

Hakk opp grønnsakene mens du varmer olje i en stor stekepanne. Stek først ingefær på middels varme i ett minutt, før du har i resten av grønnsakene. La grønnsakene surre i ca. 5 minutter og bli jevnt stekt blanke, myke og fine. Bland soya, søtt og risvin, og hell over grønnsakene og la det surre i ett minutt eller to. Ha alt over i en bolle og stek kjøttdeigen, til den er godt gjennomsktekt, ca 7-8 minutter. Bland kjøttet godt sammen med grønnsakene i bollen, dette er nå fyllet til vårrullene.

Finn frem tint vårrull deig, del de i to, så de blir til trekanter. Legg litt fyll på midten, og rull det inn. Begynn med den lengste siden over fyllet, så hver spisse ende inn over fyllet, rull så videre, til du ender med en liten trekant under rullen. Legg rullene med trekant-skjøten ned på et stekebrett, og pensle rullene godt med olje, før de stekes på 225C i ca.12 minutter. De asiatiske pakkene har ofte beskrivelse på baksiden, med bilder.

Server med litt soyasaus/tamari og søt chilisaus. Hjemmelaget sukkerfri søt chilisaus finer du oppskrift på her.
Hvis du vil servere vårruller som en middag er det godt med stekt ris eller nudler ved siden av. Oppskrift på enkel stekt ris med grønnkål finner du her.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate