Gazpacho




Denne klassiske gazpacho´n er opprinnelig spansk og passer godt nå som været minner mer om Spania enn om Norge i september. Den er frisk og serveres kald, som en forrett eller som et suppemåltid. Den er fin å lage opp i litt stor porsjon, oppbevare i kjøleskapet, så har du raskt noen mellommåltid utover tilgjengelig utover i uken.

Til 5 porsjoner

Suppe:
800 gram tomater på glass/kartong (jeg bruker Mutti glass)
1 liten agurk, grovhakket (gjerne de små du får i asiatiske/midtøst butikker, men ikke sylteagurk
1 rød paprika, grovhakket
2 fed hvitløk, hakket
2 ss ekte sorte oliven, hakket
3 ss rød eller hvitvins eddik (bruk eplecidereddik om du ikke har vineddik)
1 ss god olivenolje, ekstra virgin
1 ss tomatpuré
Salt og pepper etter smak, ca 1 ts av hver

Tilbehør:
2-5 egg hardkokt (antall ettersom det er forrett eller hovedmåltid)
100-250 gram bacon, pølser eller spekeskinke, hakket og stekt (mengde ettersom det er forrett eller hovedmåltid)
1 løk, finhakket
1 paprika, rød eller grønn etter ønske, finhakket
2 vårløk, finhakket
1 liten vanlig slangeagurk
1 stor bunt persille/bladpersille, basilikum, koriander eller mynte, hakket (det riktige er nok persille)


  • Ha alt (untatt ingrediensene i tilbehøret) i en stor blender med knivblad, og miks det så fint du liker det. Jeg kjører det på suppe-program på min maskin, omtrent samme som smoothie. 
  • Sett suppen kaldt til kjøling i minimum 2-3 timer før servering.
  • Serveres med garnityret i separate serverings skåler, som alle forsyner seg av etter ønske....





Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate