Nøttemelk

MandelmelkNøttemelk er et super godt alternativ til de som vil bytte ut den vanlige melken. Den smaker nydelig og er veldig næringsrik, bestående av mye sunt fett og nyttige proteiner. I tillegg inneholder nøttemelk mye vitaminer og mineraler. 
Du kan drikke den for seg selv, bruke den i grøt, i frokostblandinger, i smoothie, i kakao, i supper og i annen matlaging.

Forsøk deg frem med de nøttene du liker eller tolererer best for eksempel hasselnøtter, cashewnøtter, macadamianøtter, paranøtter eller mandler. Det kan også være fint å blande litt.

Nøttemelk er lett å lage selv, da får du også den reneste nøttemelken fri for tilsatte stivelser, som noen av ferdigmelkene ofte kan inneholde. Alt du trenger er nøtter, vann en sikt og en god blender.

Til ca. 8 dl ferdig nøttemelk:

2,5 dl nøtter
7,5 dl kaldt vann 
1 krm fint salt
Hvis du ønsker det litt søtere kan d tilsette noen dråper økologinsk vanilje ekstrakt eller
1 ts honning, eller begge deler.

Legg nøttene i vann over natten. Bruk en bolle og kokende vann og la de stå i 6-8 timer. Hell av vannet, ta av skallet og skyll de godt.
Ha nøttene og 4,5 dl nytt kaldt vann i en blender, og kjør dette godt sammen til nøttene er veldig fint hakket og godt blandet i vannet. Tilsett resten av vannet (3 dl) og eventuelt søtt og blend videre litt til.
Sil blandingen i en sikt eller i et osteklede og sil av mest mulig av melken. Hell den over i en ren flaske og sett til kjøling. Melken kan oppbevares 5-6 dager i kjøleskap.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate