Høst Snadder-gryte
2-3 ss kokosolje til steking
3 fed hvitløk, finhakket/presset
2 medium løk, hakket
2 epler i terninger
2-3 søt poteter kuttet i 1cm store terninger (for raskere steketid, kan du koke de 5 minutter)
2 ss ekte lønnesirup, eller honning
2 never med tørkede tranebær/tyttebær
1 stor neve grønne urter, feks bladpersille eller persille
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1/2 ts cayenne pulver
1 ts kvernet pepper
1 ts kanel
1 ts salvie
1 ts allround krydder
Ha de ustekte pølsebitene i en stor bolle sammen halvparten av krydder miksen og lønne -sirupen. Bland dette godt sammen.
Varm opp oljen i en stor jernpanne og stek pølse blandingen på medium varme til pølsene er stekt igjennom, ca. 5 minutter. Ha alt tilbake i bollen.
Varm opp resten av oljen i samme jernpanne og brun løk og hvitløk lett, til det blir blank og myk i ca. 2-3 minutter.
Ha så søtpotetene i pannen og stek videre til disse får fin skorpe og mykner inni. Hvis de ikke er kokt litt på forhånd tar nok dette 10 minutter, har du kokt de litt tar det nok 2-3 minutter. Ha i litt mer olje om nødvendig.
Bland så inn eplene, tranebærene og resten av krydder miksen. Vend så pølseblandingen tilbake i gryten og bland alt godt sammen. Topp med litt frisk hakket persille og server.
Kommentarer
Legg inn en kommentar