Real-Deal Chocolate Chip Cookies
Klassiske sjokolade chip cockies er vel noe de fleste med gluten intolleranse og cølaki savner. Denne oppskriften kommer fra Against All Grain og de lever opp til navnet sitt. Her er oppskriften oversatt til norsk med norske mål. Jeg har tatt i litt mer sunt fett og et ekstra egg, for kokosmelet kan fort gjøre de litt tørre. Så har jeg redusert litt på det søte, slik jeg pleier.
Til 12 stk
175 gram smør/ghee, romtemperert
2 ss kokossmør/olje
1,5 dl kokosblomst sukker
2 ss honning
2 egg
2 ts vanilje ekstrakt
4 dl mandelmel eller veldig finmalte mandler,evnt en blanding
2 ss kokosmel (bruk strøken målskje, for det blir fort tørt med for mye)
1 ts natron
1/4-1/2 ts salt
200 gram kokesjokolade, kuttet i biter
Forvarm ovnen til 175 rgade.
Bland smør/olje, sukker, honning, egg og vanilje godt med en mikser i en medium stor bakebolle. Bland inn mandelmel, kokosmel, natron og salt og bland alt godt sammen, før du vender inn sjokoladebitene til slutt. Bland forsiktig.
Bruk en teskje og form små kaker og legg de på et smurt stekebrett. Stek de 8-12 minutter midt i ovnen. Følg med så de ikke blir brent, de er best litt myke inni, Avkjøl de litt på rist og spis de gjerne mens de er varme, eller avkjøl de og legg de i en kakeboks, så de ikke blir harde og tørre.
Kommentarer
Legg inn en kommentar