Saftige matmuffins




Matmuffins er super enkelt å lage. De trenger ingen heving så de er lagd i en fei. Godt til frokost, ved siden av suppe og salater, de er fine å ha med ut på tur og de jazzer opp enhver hverdagslig nistepakke. Jeg brukte halvparten glutenfri havreblanding og den andre halvparten brukte jeg 50/50 hirse og bokhvetemel som er hvete og glutenfritt. Les mer de fantastiske egenskapene til havre her, bokhvete her og hirse her om du vil.

Til ca 12 store amerikanske muffinsformer trenger du:

5 dl mel; 2,5 dl havre, 1.25 dl hirse og 1,25 dl bokhvete
1 ts økologisk bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt om ønskelig
50 gram smeltet smør eller ghee
3 egg
3 dl havremelk eller annen melk du liker
250 gram gresk laktosefri yoghurt
120 gram parmesan finrevet
1 liten plante basilikum hakket eller annet krydder
250 gram stekt bacon i biter, pølsebiter eller skinkebiter
12 cherry tomater

Bland først alt det våte inklusive osten, godt i en bolle og tilsett det tørre til slutt. Bland alt sammen godt. Ha i bacon og basilikum og hell røren over i muffinsformene. Skjær hver tomat i 3 og legg på toppen
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter. Flytt de eventuelt ett hakk ned mo slutten, hvis de blir fort brune på toppen. 


Nyt!

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate