Ahi Poke - Tunfisksalat fra Hawaii
Til 2-3 posjoner som lett rett servert med ris eller til 4-6 forretter:
3 ts wakame*
350 gram rå/frosset tunfisk**, skåret i 0,5-1 cm terninger
1 liten gul løk, hakket
2 vårløk, hakket
1 ts hakket fersk rød chili
1 ss sesamfrø, hvite eller svarte
Marinade
2 ss soyasaus, tamari eller kokos amino
1-2 ts sesam olje
1 ts honning
1-2 ts sitronsaft eller lime
Bland marinaden og hell over fisken og la trekke i 5 minutter. Bland inn resten av ingrediensene og server på en seng av salat, gjerne med spinat og rukola. Server, nyt og kjenn etter bølgesvulp!!
*Wakame er sjøtang til salat som du får kjøpt i mange helsekost- og Asiatiske butikker. Legg den litt i bløt først mens du lager i stand resten. Noe sjøtang er godt tørt og litt sprøtt, så følg anvisningen på pakken på den du finner.
**All fersk tunfisk kommer frosset til Norge, så jeg kjøper den helst frosset og halvtiner den før jeg kutter den opp, så tiner resten mens den marinerer litt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar