Klarnet smør - Ghee

ghee



Klarnet smør eller Ghee er en veldig god fettkilde. Det er fint å bruke i matlaging, godt å steke i og deilig å ha på maten. Når du klarner smør, sitter du igjen med «smør» bare uten kasein, som er proteinet i melken. Smør er naturlig nokså laktosefritt fordi i prosessen når smør blir kjernet spaltes stort sett all laktosen. Laktosefritt betyr ikke at det er fritt for sukker fra melken, kun at laktosemolekylet som består av galaktose og glukose bundet sammen er splittet fra hverandre til to enkle sukkermolekyler hver for seg. 


Smelt smør på lav varme uten å røre. Unngå å flytte på gryten slik at melkeprotein partiklene synker til bunns i kjelen. 
Hell av det klarede smøret uten å få med melkepartiklene, bruk gjerne et kaffefileter eller osteklede. 
Oppbevar klarnet smør i et glass med tett lokk.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate