Thai fiskesuppe med kokosmelk

supermat, sunn og god, medisinmat, Morbus Chrohns
Denne suppen pleier alle å like. Det er en ganske klassisk thailansk suppe. Det finnes mange varianter, men denne er enkel å lage til hverdags. Jeg bruker samme base til kylling også. Jeg bruker gjerne fersk gurkemeie, hvis jeg har, for da blir den ekstra god mot betennelser, men dette er ikke typisk thai. Smaken av chilli varierer veldig fra person til person, så denne oppskriften er ikke så veldig sterk. 
Vil du ha mer grønnsaker i er det bare å ha i feks squash, tomater, champinjong, blomkål eller hva du har i kjøleskapet.

Til 4-5 personer

7,5 dl fisk- eller kyllingbuljong
3 hele lime blader (lime kafir) 
2 stilker sitrongress 
5 cm med fersk ingefær eller galangal
2 cm fersk gurkemeie (kan sløyfes)

4 ss thailansk fikesaus
1ts honning eller kokos sukker
1 ltr kokosmelk
1/3-1/2 vanlig fersk chilli, (eller etter smak) 
1 ts rød curry pasta (liker du den ekstra sterk, kan du godt ha 2-3 ts)
600 gr fisk i ca.1,5cm terninger
3 ss koriander blader hakket 

Kok opp buljong med lime bladene. Finhakk sitrongress, ingefær og eventuell gurkemeie. Ha dette i buljongen og la det småkoke 6-7 minutter. Rør inn fiskesaus, søtt og kokosmelk. La det småkoke i 5 minutter til. Sett suppen på aller laveste varme og ha i chilli, currypasta og fisk eller eventuelt kylling i biter. La fisk/kylling bli gjennomkokt, ca 3-4 minutter.

Hvis du vil drøye suppen litt, eller skal spise den før en treningsøkt, er det godt å putte kokte risnudler i suppen



Vil du ha en sterkere smak uten mer chilli, kan du ha i chilli og currypasta først i buljongen. Chilli avgir mer smak dess lengre koketid den får.

Denne suppen er inspirert av det jeg har lært på asiatisk kokekurs hos Anna Røer. Hun har gitt ut en veldig god kokebok for deg som er glad i Asia. Den heter ASIA, En kokebok.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate