Rosettkål - spennende nyhet!

Rosettkål - inovasjon fra kålåker´n  -  ny grønnsak i norske butikker i oktober.

ny grønnsak i norgeRosettkål er en nyutviklet krysning mellom rosenkål og grønnkål. Kålen er utviklet gjennom mange år ved hjelp av tradisjonelle krysningsmetoder. Rosettkål har utviklet seg til å bli en dekorativ grønnsak med veldig god smak.


Kalettes er det opprinnelige amerikanske navnet. Den har allerede vært på markedet i USA i et par år og rukket å bli veldig populær. Rosettkål er en liten kålplante som vokser på stokker slik som rosenkålen gjør. Sesongen er fra midten av oktober så den er på vei til butikken akkurat nå! 
Noen restauranter i landet har allerede fått prøve den i fjor og den ga mersmak. 

Rosettkål er super næringsrik, rik på vitamin B6 som er viktig for nervesystemet og hjernefunksjon, vitamin C som er en av de viktigste antioksidantene vi har og vitamin K som er en viktig agent i blodbanen og i kalsium og benmasse reguleringen.

Kålen må plukkes for hånd, men den er enkel å håndtere. Den bør skylles godt og kan spises rå eller varmebehandles lett i litt olivenolje og salt. Den smaker ekstra godt varm, den kan kokes, bakes i ovn, stekes i panne på et par minutter. 
Jeg gleder mg til å bytte ut rosenkålen til viltsteken med en deilig lun rosettkål salat med tørkede tranebær og en god smeltet ost.


GOD HELG...


Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate