Middelhavs panne
Denne gryte retten er en perfekt måte å få i seg messe deilige grønnsaker, den smaker skikkelig godt og i tillegg blir man behagelig mett av den. Kall det gjerne middelhavs-wok. Du kan gjerne bruke ferdig stekt kylling eller rester av stekt kjøtt.
Barna synes aldri jeg lager nok av slike panne retter, for de vil gjerne ha rester til matboksen, så jeg kan anbefale å doble oppskriften når du først er i gang.
800 gr kylling, ca. 2x2 cm store biter
1 pakke bacon, strimlet
1 løk, hakket
3 fed hvitløk, finhakket
10 sjampinjonger, i skiver
1 pakke cherry tomater, halvert
12 soltørkede tomater, strimlet
1/2 stor pose fersk spinat, grovhakket
1 lite nykål hode, strimlet
1 ss tørket oregano
1 ss merian
1 neve fersk basilikum eller persille til å strø over ved servering
salt og pepper etter smak
Litt balsamiko eddik til servering
Stek så løken og hvitløken i pannen, gjerne i fettet etter baconet, eller i litt olivenolje, til de blir myke og blanke. Tilsett soppen og stek til den er gylden. Salte og pepre litt om ønskelig. Ha alt over i gryten med kjøtt, og tilsett de tørre krydderene og bland alt sammen godt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar