Matmuffins med rabarbra og bokhvete
Vil du ha de mindre søte er det bare å kutte ned på honningen.
De er basert på en oppskrift fra boken Superkorn, som jeg bruker mye for inspirasjon til gode lunsjer og matbokser, for å variere mest mulig på brød og korn.
125 gram mandelmel eller havremel, hvis du tåler det, det blir litt luftigere med havre
150 gr små eller knust havre eller bokhvete +2 ss ekstra
1 ts natron
1/2 ts bakepulver (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1 ts malt kanel
2 egg
120 gram honning
1 ts naturlig vaniljekstrakt
100 gram smeltet smør eller klarnet smør/ghee
2 dl mandel, havre eller kokosmelk
120 gram rabarbara, i tynne skiver
Bland mel, salt, kanel, natron og bakepulver i en stor bolle. Bland inn havregryn/knust bokhvete og evntuelt ekstra sukker.
I en annen bolle blander du egg, honning, smeltet smør, vanilje, og mandel/havremelk.
Ha så det våte i det tørre og bland jevnt. Rør forsiktig inn rabarbra og fordel røren i muffins formene.
Strø over litt av havregyn/knust bokhvete som er igjen før du setter de i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Disse er fine og fryse, for å ha til matbokser utover høsten!
Kommentarer
Legg inn en kommentar