“Pastasalat” av squash med korianderpesto, hvitløksstekte krepsehaler og reker
Denne “pasta”-salaten er like god rykende fersk og varm eller som kald i lunsjboksen. Den kan også serveres lunken til en lunsj eller koldtbord. Full av smak og deilig sunne ingredienser!
Du kan egentlig bruke hvilken pesto som helst, men her er en enkel og god variant med hjemmelaget korianderpesto. Klikk HER for oppskrift på pestoen.
Squashen strimler jeg med en Spirali, med det tyneste jernet.
Jeg regner ca 1 squash per pers til en “pasta” salat.
1 boks krepsehaler, godt drenert av
15-20 scampi, eller 1 boks pillede reker, (av rent vann fra frys eller lake)
3 fed hvitløk, presset
2-3 ss godt smør eller ghee
1,5 dl korianderpesto
Smelt smøret i en god stekepanne på middels varme og fres så inn hvitløken. Fortsett å ha inn reker/krepsehaler. Disse trenger bare å surre i smøret i noen få minutter til de er gjennomvarme. Steker de for hardt for lenge blir de seige å harde.
Kok opp en stor kjele vann til å trekke squash-spagettien i, mens du steker reker og kreps.
La squashen trekke i det varme vannet i ca 2-3 minutter, til den er gjennomvarm. Pass på å ikke kok denne lenge, for da blir den veldig myk, den er best “al dente”, med litt tyggemotstand, akkurat som vanlig pasta.
Hell squash-spagettien over i et stort dørslag og la den renne veldig godt av seg. Putt den over i en serveringsbolle. Ha pestoen over, bland godt og hell over de stekte rekene og/eller krepsehalene til slutt. Server!!
Kommentarer
Legg inn en kommentar