Kjøttpudding

Meatloaf

Kjøttpudding er grei og god guttemat, en slags hverdags-filet i ovn. Server gjerne med en god potetmos, dampede grønnsaker, tyttebærsyltetøy og brun saus.
Den tar en time i ovn, så på travle dager, er det fint og lage denne i stand på forhånd. Gjerne på morgenen, så kan første mann  hjem putte den i ovnen. 

Til 5 personer

3 ss smør
2 selleri, finkuttet
2 løk finkuttet
2 gulrøtter raspet
1/2 ts pepper
3 ss worcestershire saus
3 dl ketchup (se egen oppskrift for hjemmelaget)
400 gr kjøttdeig av storfe
400 gr karbonadedeig av storfe
400 gr kjøttdeig av svin
4 egg
3 dl knust bokhvete, eller noe annet glutenfritt “griljermel”
2 ss frisk persille

Varm ovnen til 175 grader.

Stek alle grønnsakene i en gryte på middels varme i smørret, så de bli myke igjennom.

Ha kjøttdeigen i i en bolle og bland inn worcestershire saus, ketchup, knust bokhvete, egg og pepper. Ha så i alle grønnsakene og bland litt til. Bruk gjerne eltevisper på kjøkkenmaskin, men ikke elt for lenge, da blir kjøttet lett litt seigt. Ha kjøtt-miksen over i en mellomstor brødform eller i en avlang glassform, ettersom hva du har.

Stekes på rist midt i ovnen i 1 time.

Ha kjøttpuddingen over på en skjærefjel og server den i litt tykke skiver, med persille over.

Det blir mye god kraft i formen, når den har stekt, som er kjempefin og lage god saus av. 

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate