Meatfree Monday

Denne litt syrlige grønnsaksuppen er perfekt når du trenger en mandags-detox. Den er proppfull av næring og er god både som varm middag eller som kald dagen derpå til lunsj. 

Til 4 personer som middag

2-3 ss god olje som oliven eller kokos
1,2 dl kylling eller grønnsaks kraft (bruk gjerne bulljong)
2 fed hvitløk, finhakket/presset
2-3 cm fersk gurkemeie, finhakket
1 gulrot, i tynne skiver
1 purre, hakket
2-3 stangselleri, hakket i små biter
1 paprika, gjerne gul, hakket slik du liker de
1 persillerot, hakket i små terninger
1 boks knuste tomater
1 stor neve spinatblader, hakket
1/2 blomkål, grovhakket
1/2 brokkoli, grovhakket eller en hel blomkål eller brokkoli
1 ss malt spisskummin eller/og
1 ss malt korianderfrø
1 ss oregano eller merian
2 lime, presset
litt frisk koriander hakket opp

Hakk opp alle grønnsakene og varm opp oljen i en stor romslig gryte. Begynn og steke hvitløken og gurkemeien myk, ha så i purre, stangselleri paprika og persillerot. La dette surre litt mykt i noen minutter, mens du har over krydderne. Hell så over kraften og saften av to lime og brokkoli  og blomkål. La suppen småkoke i 15 minutter. Rør inn spinatbladene. Ha over litt fersk koriander ved servering. Godt å dumpe en stor klatt ajoli eller rømme i den varme suppen, hvis du vil ha den litt fetere.


Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate