Lun hirsesalat med reker og avokado

glutenfri , sukkerfri, laktosefri ,melkefri




Hirsesalat er et veldig deilig alternativ til pastasalat. Du blir behagelig mett og full av energi. Perfekt mat å spise før man skal ut på ettermiddagens aktiviteter. Hirsesalat er godt både som middag og lunsj og den egner seg godt kald i matboksen.
Som grønnsaker kan du bruke nesten hva som helst av det du har i kjøleskapet, eller hva du finner tilgjengelig i din butikk, men her er et forslag.

Som middag til 4-5 personer

3/4 ts tørket chiliflak
2 ts finhakket hvitløk
3 ss god olivenolje
500 gr rensede reker
1 pakke maiskorn 
1 liten pose sukkererter, delt i to
2 faste avokado i terninger
1 kinakål i strimler, eller annen kål/salat som er litt “steke-fast”
1 koriander plante, grovhakk bladene
300 gr hirsefrø
+litt olivenolje til steking
lime

Dressing:

3 ss limesaft
3 ss olivenilje
1 ts honning
1 fersk chili, finhakket og renset for frø


Varm opp en mellomstor gryte og stek /rist hirsen litt, til du kjenner en svak god lukt, men pass på å ikke svi den. Tilsett 9 dl vann og la hirsen småkoke i 15-20 minutter til vannet er fordampet. Ha hirsen over i en stor salt bolle og la den kjøle litt av seg.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate