Middelhavs panne

middelhavs kylling gryte 





Denne gryte retten er en perfekt måte å få i seg messe deilige grønnsaker, den smaker skikkelig godt og i tillegg blir man behagelig mett av den. Kall det gjerne middelhavs-wok. Du kan gjerne bruke ferdig stekt kylling eller rester av stekt kjøtt.
Barna synes aldri jeg lager nok av slike panne retter, for de vil gjerne ha rester til matboksen, så jeg kan anbefale å doble oppskriften når du først er i gang.

Til 4 personer

3-4 ss olivenolje til steking
800 gr kylling, ca. 2x2 cm store biter
1 pakke bacon, strimlet
1 løk, hakket 
3 fed hvitløk, finhakket
10 sjampinjonger, i skiver
1 pakke cherry tomater, halvert
12 soltørkede tomater, strimlet
1/2 stor pose fersk spinat, grovhakket
1 lite nykål hode, strimlet
1 ss tørket oregano
1 ss merian
1 neve fersk basilikum eller persille til å strø over ved servering
salt og pepper etter smak
Litt balsamiko eddik til servering

Hvis du ikke bruker ferdig stekt kjøtt, så varm opp en stor stekepanne med litt olje og stek kyllingen godt. Salt og pepre litt og ha gjerne på litt ekstra italienske krydder som du liker. Ha kyllingen over i en stor jerngryte og stek så baconet i samme stekepanne, før du også tar baconet over i gryten med kylling/kjøtt.
Stek så løken og hvitløken i pannen, gjerne i fettet etter baconet, eller i litt olivenolje, til de blir myke og blanke. Tilsett soppen og stek til den er gylden. Salte og pepre litt om ønskelig.  Ha alt over i gryten med kjøtt, og tilsett de tørre krydderene og bland alt sammen godt.
Varm opp litt ny olivenolje på middels varme i stekepannen og stek de soltørkede tomatene og cherry tomatene til de blir myke. Ha så i spinat og kål og stek/sauté dette videre til bladene blir blanke og myke. Ha alt sammen over i en og samme gryte og bland godt. Server med litt frisk persille eller basilikum over.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate