Super duper rask og sunn spinatsuppe

Spinat suppe


Dette må være en av de kjappeste suppene jeg noengang har surret sammen ut ifra nesten tomt matskap. 
Her har jeg brukt ferdig frossen spinat i biter, pluss 2-3 blader grønnkål som jeg trengte å få brukt opp. Denne gangen brukte jeg frossen fisk i suppen, men du kan bruke det meste av rester som fiske- /kjøttkaker, kyllingbiter eller bare hardkokte egg.

Til 4 porsjoner trenger du:

1 liter kokosmelk 
3-4 cm gurkemeie, finkuttet
2-3 fed hvitløk, knust
2 ss fiskesaus
450 gr frossen spinat(1 pose) eller fersk om du har
400 gram fiskerester skåret i terninger, frossenfisk eller annen restemat i biter
2 ss smør/ghee

Smelt litt smør i en middels varm gryte. Ha de frosne spinatbitene i så de tiner. Putt oppi hakket hvitløk og gurkemeie og hell så over kokosmelken. Tilsett fiskesaus og det du vil ha i suppen av kjøtt/fisk. la suppen småkoke 2 til 5 minutter ettersom hvor store biter kjøtt/fisk du har i. 
Hvis du vil bruke fersk spinat/grønnkål, så har du bare alt i en blender (untatt kjøtt/fiske biter), sammen med kokosmelken. Hell alt så over i en gryte kok opp og tilsett kjøtt eller fisk og kok litt til til alt er gjennomvarmt.


Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate