Cæsar dressing

Caesar dressing




Denne klassiske Cæsar dressingen lager jeg ofte for den er veldig god på all slags salat, ikke bare til klassisk Cæsar. Jeg bruker ansjos i dressingen og ikke i salaten, det gir den spesielle gode Cæsar-smaken, uten at ansjosen “synes”.

Til en Cæsar salat til ca. 4-5 peroner:

1 fed hvitløk, knust
1 eggeplomme
3 ansjos fileter
40-50 gram Parmesan, finrevet
1 ss rømme/craime fraiche, laktosefri
1 ss sitronsaft
1/2 ss eplesidereddik
1/2 ts Dijonsennep
1/2 ts honning
4 ss vann
1 dl olivenolje
salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en liten blender og miks godt, så ansjosen blir helt most. Du kan ha litt mer vann eller olje i ettersom hvor tykk du selv liker å ha dressingen. Dressingen er full av god smak, fett og proteiner, så den er fin å bruke på lunsjboks salater i hverdagen.

Den holder seg fint i 4-5 dager i kjøleskapet.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate