Matmuffins med rabarbra og bokhvete

gluten og laktosefrie rabarbara matmuffins




Disse mat muffinsene er deilig og friske med en god blanding av surt og søtt. Vil du ha de søtere kan du ha i litt sukker i det tørre mens du baker, da passer de godt som en dessert.
Vil du ha de mindre søte er det bare å kutte ned på honningen.
De er basert på en oppskrift fra boken Superkorn, som jeg bruker mye for inspirasjon til gode lunsjer og matbokser, for å variere mest mulig på brød og korn.


Til 12 muffins

100 gram bokhvetemel
125 gram mandelmel eller havremel, hvis du tåler det, det blir litt luftigere med havre
150 gr små eller knust havre eller bokhvete +2 ss ekstra
1 ts natron
1/2 ts bakepulver (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1 ts malt kanel
2 egg
120 gram honning 
1 ts naturlig vaniljekstrakt
100 gram smeltet smør eller klarnet smør/ghee
2 dl mandel, havre eller kokosmelk
120 gram rabarbara, i tynne skiver

Varm ovnen til 175-180 grader celsius og finn frem 12 muffinsformer
Bland mel, salt, kanel, natron og bakepulver i en stor bolle. Bland inn havregryn/knust bokhvete og evntuelt ekstra sukker.
I en annen bolle blander du egg, honning, smeltet smør, vanilje, og mandel/havremelk.
Ha så det våte i det tørre og bland jevnt. Rør forsiktig inn rabarbra og fordel røren i muffins formene.

Strø over litt av havregyn/knust bokhvete som er igjen før du setter de i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Disse er fine og fryse, for å ha til matbokser utover høsten!

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate