“Pastasalat” av squash med korianderpesto, hvitløksstekte krepsehaler og reker

pastasalat with squashspagetti and cilantropesto



Denne “pasta”-salaten er like god rykende fersk og varm eller som kald i lunsjboksen. Den kan også serveres lunken til en lunsj eller koldtbord. Full av smak og deilig sunne ingredienser!
Du kan egentlig bruke hvilken pesto som helst, men her er en enkel og god variant med hjemmelaget korianderpesto. Klikk HER for oppskrift på pestoen.
Squashen strimler jeg med en Spirali, med det tyneste jernet.
Jeg regner ca 1 squash per pers til en “pasta” salat.

Salat til 4

4 squash, i spagettistrimler
1 boks krepsehaler,  godt drenert av 
15-20 scampi, eller 1 boks pillede reker, (av rent vann fra frys eller lake)
3 fed hvitløk, presset
2-3 ss godt smør eller ghee
1,5 dl korianderpesto

Begynn med å strimle squashen. Hvis den skal serveres til små barn som kanskje er litt kresne, kan det være lurt å skrelle den først, så ser den så og si ut som vanlig pasta og ikke en grønnsak!
Smelt smøret i en god stekepanne på middels varme og fres så inn hvitløken. Fortsett å ha inn reker/krepsehaler. Disse trenger bare å surre i smøret i noen få minutter til de er gjennomvarme. Steker de for hardt for lenge blir de seige å harde.
Kok opp en stor kjele vann til å trekke squash-spagettien i, mens du steker reker og kreps.
La squashen trekke i det varme vannet i ca 2-3 minutter, til den er gjennomvarm. Pass på å ikke kok denne lenge, for da blir den veldig myk, den er best “al dente”, med litt tyggemotstand, akkurat som vanlig pasta.

Hell squash-spagettien over i et stort dørslag og la den renne veldig godt av seg. Putt den over i en serveringsbolle. Ha pestoen over, bland godt og hell over de stekte rekene og/eller krepsehalene til slutt. Server!!

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate