Banan

banan

 Spis gjerne en banan hver eneste dag!


For de som er redde for å spise banan fordi den er «fetende» vil jeg anbefale og revurdere litt. Sunnere og bedre «fast food» skal du lete lenge etter. Det er nok mye annet du hiver i deg i en fei, av ferdigprodusert mat og drikke, du kan kuttet ut før banan.

Her er bare noen få av bananens fantastiske egenskaper:

Bananen er rik på kalium som fremmer en sunn hjertefunksjon og kan minske risiko for åreforkalkning og blodpropper. Ved stress reduserer vi kalium nivået i kroppen, så en banan kan være til nytte i en stresset situasjon. Bananer kan øke kroppens evne til å ta opp viktige næringsstoffer som for eksempel kalsium.

Bananer har en syrenøytraliserende og beroligende effekt og kan minske risikoen for blant annet halsbrann og såre tarmer. Syrenøytral mat er også mat som kreftceller misliker sterkt.

Bananer inneholder mye fiber som har en stabiliserende virkning på fordøyelsen. Den kan hjelpe mot forstoppelse og diare ved å hjelpe og gjenskape en god bakterieflora. 

Banan blir søtere jo mer moden den blir. Stivelsen i bananen omdannes til fruktose i modningsprosessen. Vil du ha raskt blodsukkerstignig før en treningsøkt, velg en brun banan, mens trenger du energi over litt lengre tid, velg en gul-grønnere banan.

Bananen er velegnet for å gi energitilskudd og er derfor ideell å spise før og etter fysisk aktivitet, da kroppen fort tar til seg næringen. To bananer gir nok energi til en fysisk økt på ca.90 minutter. Banan inneholder mye magnesium som er veldig viktig for bygging av skjelett og muskler.

Banan er rett og slett en humørspreder, da den inneholder mye av aminosyren tryptofan som omdannes til serotonin i kroppen. Serotonin påvirker sentralnervesystemet og for lavt nivå av serotonin kan føre til depresjon, angst, migrene, tinnitus, fibromyalgi, bipolar-lidelsetvangs-lidelser og angst.

Google gjerne bananen selv og finn ut ennå mer om alle de gode næringsstoffene i bananen;) 

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate