Sara Bernard i langpanne

glutenfri



Dette er en effektiv måte å lage Sarah Bernard på, selv om direkte sunn er den vel ikke, med såpass mye sukker, men siden det er jul skeier vi litt ut. Resten av ingrediensene gjør ihvertfall kroppen godt. 

I venninne gjengen min, var denne helt klart vinneren av kakebordet i høstens konfirmasjoner, da en av jentene var så snill å lage den til fler. Da jeg skulle google oppskriften, dukket oppskriften opp på mange av de store matbloggene og alle hadde akkurat den samme oppskriften. Kanskje rart å legge ut enda en oppskrift, men jeg har gjort noen endringer og kuttet mye ned på sukkermengden. Føler egentlig jeg kunne kuttet mer, for den er mer enn søt nok, men skikkelig god.  

Til en langpanne trenger du:

Bunn:
400 gram grovmalte uskollede mandler
250 gram økologisk rørsukker 
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
6 eggehviter

Sjokokrem:
250 gram romtemperert smør
150 gram melis
6 eggeplommer
4 ts kakao
2 ts økologisk vaniljeekstrakt 

Sjokoladeglasur:
200 gram mørk kokesjokolade, gjerne 80%
2 ss smeltet smør

Pisk eggehvitene stive og bland inn sukkeret litt etter litt, til en tykk stiv masse, i en stor bolle. Vend inn de malte mandlene. Fordel deigen i en stor langpanne og stek den midt i ovnen på 175 grader i 25 minutter.
Avkjøles godt mens du lager sjokokremen.

I en middels bolle piskes smør og melis godt  sammen før du blander inn kakao og vanilje. 
Smør kremen jevnt over kakebunnen og sett denne til kjøling så kremen blir hard. Lag glasuren så lenge.

Smelt kokesjokoladen over svak varme i en liten kjele, smelt inn smør til slutt og bland godt.
Hell glasuren over den kalde kaken og gni det forsiktig utover så hele kaken blir dekket med glasuren. Sett kaken kaldt igjen før den skjøres opp i passe stykker.

Kaken kan fint fryses eller puttes i kakeboks. Den holder seg godt i kjøleskap i et par uker.








Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate