Hjemmelaget leverpostei



Pålegg som man spiser mye av kan være lønnsomt å lage selv. Både fordi det blir rimeligere og da har du kontroll på at det ikke er masse tilsetningstoffer du får i deg på daglig basis. Skjær den i skiver og frys ned, så kan du ta opp en og en skive etter behov, så de ikke blir gamle og sure. Leverpostei høres kanskje vanskelig ut, men det er ikke det. Jeg lover, og det smaker såå mye bedre en kjøpepostei. Jeg bruker bare økologisk lever, for leveren er det organet som blir mest forurenset og samler opp mest giftstoffer.

Til en brødform trenger du:

450 gr økologisk kyllinglever
450 gr bacon i grove terninger
200 gr smør
1-2 sjalotteløk, finhakket
2 fed hvitløk, finhaket eller knust
2 cm fersk ingefær, finhakket
1 ss tørket timian
2 egg
2 ss risvin eller tørr sherry
1-2 ss tamari eller soya

Forvarm ovnen til 150 grader.
Bland tamari og risvin og legg baconbitene i for litt marinering.
Brun lever i en romslig stekepanne på høy varme i toppen 1 minutt på hver side. Skal kun få en tynn brun hinne. Ha leveren over i en kraftig blender og til en jevn røre. Hell røren over i en miksebolle. Kjør så bacon med risvin og tamari i blederen, så du får en tykk masse. Mos den så grov du selv ønsker. Det er litt smak og behag hvor store biter bacon man liker i posteien. Jeg moser den ganske godt til en litt grov farse. Ha farsen over i samme bolle som lever.
Finhakk timian, løk, hvitløk og ingefær og bland inn i leverfarsen før du tilsetter de to eggene og blander alt godt sammen.

Ha farsedeigen over i en smurt brødform på minumum 28 cm  (eller bruk bakepapir). 
Stekes midt i ovn i 45 minutter på 150 grader.



Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate