Vegenaise



Vegenaise er majones laget uten egg. Majones, sauser og dressinger piffer godt opp enkel og ren mat, så det er fint å lage opp litt forskjellige for å ha i kjøleskapet til enhver tid. Denne er god å bruke som base i mye forskjellig fra tunfisksalat, skagenrøre og salatdressinger, eller bare bruke den ren ved siden av kjøtt og fisk eller sammen pålegg på en skive.


Til 4 dl ferdig vegenaise trenger du:


1,5 dl mandlemelk eller annen type melk du liker

1/2 ts uraffinert natursalt
1 ts dijon
1-2 fed hvitløk, presset
2 ts eplesider eddik
1 ts honning/søtt, kan sløyfes
3 dl rapsolje (bruker ofte blanding oliven og raps)


Ha melk, salt, dijon, hvitløk eddik og søtt i en blender og pisk godt på lav hastighet. Ta av det midterste lokket på toppen av blenderen, og hell inn oljen i en veldig tynn stråle, mens maskinen går på middels hastighet. Fortsett å la maskinen gå med lokket på til du har en fyldig kremete kosistens. 

Du kan tilsette forskjellige smaker til forskjellige retter, som mer hvitløk, wasabi eller chilli.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate