Laktosefri iskrem på 1-2-3
Hjemmelaget vaniljeis lager du på 1-2-3. Det enkleste er hvis du har en ismaskin, men det går fint uten også. Da setter du blande-bollen med pisket is røre i fryseren, men du må røre litt i den, med jevne mellomrom (ca hvert 10-15 min), mens den mens den fryser til.
Jeg bruker isbollen til min KitchenAid maskin, som gjør det hele veldig enkelt.
Til 4 personer
4 eggeplommer
3 dl laktosefri kremfløte eller kokosfløte
2 ts vanilje ekstrakt, ferskrevet eller vaniljesukker (dropp vanilje hvis du bruker kokosfløte)
4 ss lys agavesirup
Pisk eggeplommene godt sammen med agave og vanilje, i en vanlig miksebolle. Fortsett og pisk godt mns du heller på fløten litt etter litt. Du kan piske det stivt, men det er ikke helt nødvendig hvis du har ismaskin.
Jeg bruker isbollen til min KitchenAid maskin, som gjør det hele veldig enkelt.
3 dl laktosefri kremfløte eller kokosfløte
2 ts vanilje ekstrakt, ferskrevet eller vaniljesukker (dropp vanilje hvis du bruker kokosfløte)
4 ss lys agavesirup
Hell så røren sakte opp i ismaskin bollen, mens den går rundt. La den stå å gå i ca 20 minutter til den er fast. Du kan servere med en gang, men jeg foretrekker å sette den i dypfryser i hverfall en time til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar