"Syltede" grønnsaker
Her kan du bruke hva du liker eller det du har tilgjenngelig av grønnsaker og frukt. Fin måte å få brukt opp grønnsaker i kjøleskapet på.
Marinaden er den som avgjør meste av smaken.
Forslag til grønnsaker for 4-6 personer
1 gulrot, hakket i skiver
1 stor rødbet, kokt og skåret i terninger,
1 mango, kuttet i terninger
1 rødløk, hakket
1/4 kål, hakket og strimlet
2 vårløk, i fine skiver
1 stilk stangselleri, i fine skiver
1/2 slangeagurk, i store terninger
1/2 potte koriander, bladene uten stilker
Marinade:
1 dl klar eddik 7%
3/4 dl agave eller annet søtt tilsvarende 1 dl sukker
1 dl vann
2 cm ingefær
1-2 cm gurkemeie
1 stilk sitrongress
1/4-1/2 chili
2 ss fiskesaus
2 ts sesamolje
Kok opp alle ingrediensene til marinaden i en liten kjele, ta så av varmen. Hell den over de kuttede grønnsaken og la den gjerne avkjøle seg før servering, hvis du vil lage den litt i forveien.
Marinaden er den som avgjør meste av smaken.
1 stor rødbet, kokt og skåret i terninger,
1 mango, kuttet i terninger
1 rødløk, hakket
1/4 kål, hakket og strimlet
2 vårløk, i fine skiver
1 stilk stangselleri, i fine skiver
1/2 slangeagurk, i store terninger
1/2 potte koriander, bladene uten stilker
3/4 dl agave eller annet søtt tilsvarende 1 dl sukker
1 dl vann
2 cm ingefær
1-2 cm gurkemeie
1 stilk sitrongress
1/4-1/2 chili
2 ss fiskesaus
2 ts sesamolje
Kok opp alle ingrediensene til marinaden i en liten kjele, ta så av varmen. Hell den over de kuttede grønnsaken og la den gjerne avkjøle seg før servering, hvis du vil lage den litt i forveien.
Kommentarer
Legg inn en kommentar