Hjemmelaget sjokolade

80% ren sjokolade, økosjokolade





Sunn og ekstra god sjokolade lager du utrolig lett selv. Jeg pleier å lage to sjokolade plater i slengen. Til dette bruker jeg en ferdig plexiglass dobbelt-form fra Økosjokolade. Platene blir helt proffe og lett å dele i biter. Du kan tilsette alle de ting og smaker du måtte ønske. På Økosjokolade.no finner du masse inspirerende oppskrifter. Ingrediensene får du kjøpt på helsekostbutikker eller på nettet.

Her er det du trenger til en grunnoppskrift (80% kakao) til to plater:
150 gr kakaomasse
75 gr kakaosmør
1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
60 gr agave- eller yacon- sirup

Smelt kakaomasse og kakaosmør sammen i helt i vannbad, så sjokoladen ikke blir for varm eller brenner seg. Visp inn vanilje og sirup.
Hell massen over i plateformene eller i konfektformer og sett kaldt en god stund. 
Du kan se “under” formene om skjokoladen har stått lenge nok kaldt, ved å se om den slipper formen og det blir luft mellom sjokolade og plexiglasset. Den skal slippe lett ut av formen.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate