Pannestekt skrei med hvitløksmør og rødbetpuré
Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift fra Bølgen & Moi; skinnstekt torsk med beurre blanc.
Den er enkel, ganske rask og veldig god.
Jeg brukte helt fersk hvitløk, men har du ikke det kan du bruke 1 stor sjalotteløk og 1 fed hvitløk fra tørket.
Har du tid er det selfvølgelig aller sunnest å koke røbetene hele, gjerne med skal, for å skrelle den før mosing, men dette tar jo endel lengre tid.
Til 5 peroner
Stekt skrei
1 kg benfri skrei
1 1/2 ts spisskumin
salt og pepper
Rødbetpuré
4 rødbeter
3 ss honning
2 ss hvitvinseddik
3 dl vann
2 ss smør/ghee -klarnet smør
salt og pepper
Hvitløksmør
1 hel fersk hvitløk
1 dl hvitvin eller 1/2 dl vermut
1 ss korianderfrø knust
175 gr smør/ghee -klarnet smør
Skrell og skjær rødbetene i terninger og kok de i vann med honning og eddik, under lokk, i ca. 20 minutter eller til de er møre nok til å moses.
Mos rødbetene til en puré med en stavmikser eller en god rotmoser. Rør inn smør og litt salt og pepper etter smak.
Lag hvitløksmør slik; Finhakk den ferske hvitløken, inklusive det ytterste laget, i ca. 2mm store terninger. Skjær av bunn og topp. Ha hvitløken i en liten kjele på sammen hvitvin og knuste korianderfrø. Jeg knuser de i en morter. La vinen koke nesten helt inn. Tilsett smør og pisk alt godt sammen. Smak til med litt salt og pepper etter ønske. Ha gjerne i noen ss med ferske urter, som feks. bladpersille. Vil du ha litt fyldigere saus, kan du røre inn 1 dl laktosefri eller kokos -fløte.
Del fisken i like store stykker ca. 5-6 cm brede. Krydre de godt med salt, pepper og spisskummin på begge sider. Stek de i en stor stekepanne med smør, ca. 2-3 minutter på hver side, på middels varme.
Sever med poteter eller ris.
Kommentarer
Legg inn en kommentar