Stekt ris med grønnkål og ingefær
Stekt ris er godt ved siden av det meste av både kjøtt, fisk og fugl. Her er en veldig enkel variant. Du kan bruke hva slags kål som helst. På bilde ser du grønnkål, men jeg anbefaler også å prøve prøve pok choi.
Regn 1 dl tørr ris per person.
Til 4 personer
3 ss vegetabilsk olje til steking
4 dl (tørr) halvlang brun natur ris
2-3 cm finhakket fersk ingefær
1 pk grønnkål
2 ss soya
2 ss risvin eller tørr sherry (evnt erstatt med Mirin)
Kok risen etter anvisning på pakken, brun naturris trenger ca 2 deler vann til 1 del ris.
Varm oljen i en stor stekepanne eller i en kjele. Kutt vekk de harde stilkene på kålen og finhakk bladene. Ha ingefær og grønnkål i gryten/pannen og stek til den blir myk og blank. Legg kålen over på en stor tallerken, mens du sbruner den ferdig kokte risen litt. Bland så grønnkålen tilbake i pannen med reisen. Hell over en blanding av risvin og soya og bland alt godt. Stekt ris er også godt som nistemat kaldt. I så fall pass på at den lagres kaldt og ikke blir liggende for lenge i romtemratur før den spises.
4 dl (tørr) halvlang brun natur ris
2-3 cm finhakket fersk ingefær
1 pk grønnkål
2 ss soya
2 ss risvin eller tørr sherry (evnt erstatt med Mirin)
Kommentarer
Legg inn en kommentar