Banankake til fest
Dette er favorittkaken til min eldste sønn! Den er basert på samme oppskrift som bananmuffins, men her bakt med speltmel, så den er ikke glutenfri. Vil du ha glutenfri så bruk en blanding av glutenfritt mel, som i muffinsene. Siden denne var bursdagskake ble det litt kokosblomst sukker og rå agave som søtningstoff.
1 dl kokosblomst sukker
1 dl rå agave
1,5 ts vanilje, raspet eller økologisk essens
2 egg
1,2 dl mandelmelk, havremelk eller laktosefri melk/matfløte
200 gram smaltet smør/ghee eller kokosolje/matolje
5 dl siktet spelt
1-2 ss natron
Ha i alt det tørre og bland godt.
50 gram setersmør (jeg bruker Røros), romtemperert
2-3 ss lys agave
Denne kaken er ekstra god servert kald, så den er fin å bake litt i forkant av anledningen
Kommentarer
Legg inn en kommentar