Laksekaker





Fiskekaker er fint å lage hvis du har fisk i fryseren og ikke tid til å tine den skikkelig før steking. Jeg skjærer den frosne fisken i lange stykker, så de går lett i kjøttkvernen. 

Til 5 store kaker

500-600 gram frossen laksefilet, grovkvernet
0,5 dl god oliven, jeg bruker druekjerne olje til disse
2 ts dijon sennep
1/2 lime, presset
2 ss hakket frisk koriander, evnt knuste korianderfrø
2 vårløk eller litt gressløk finhakket
litt salt pepper etter smak 
1 ss tamari eller soyasaus
1 ts tabasco 
1 egg
1 dl hirsflak (dette bruker jeg som erstattning for griljermel)
1-2 ss ghee/smør til steking

Bland sammen laks, olje, sennep, hirsflak, saften av lime, tabasco, soya og krydder i en middels stor bolle. Bland inn egget til slutt. 
Form fiske miksen til 5 store kaker. 
Smelt smør i pannen og stek kakene på middels varme i en panne, til de blir fine og brune, omtrent 3 minutter på hver side.


Server de  gjerne som laxe-burgere med hamburgerbrød og tilbehør, eller med syltede grønnsaker som på bildet. Har du litt wasabi-majones blir det ekstra digg!

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate