Vietnamesisk slow-cook svinegryte
Slow cook er perfekt mat på travle hverdager, eller i helger når det er deilig å komme hjem til ferdig middag, etter tur og aktiviteter.
Her har jeg brukt svinekjøtt som jeg synes blir absolutt best ved langtidskoking, for ikke å bli tørt og seigt. Five-spice krydderet gir denne retten en deilig eksotisk og barnevennlig smak.
Denne vietnamesiske retten er rask å slenge sammen i gryten før du løper ut.
1 kilo svinekjøtt uten ben, skåret i 2 cm sore terninger
6-8 fed hvitløk, grovhakket
1 bunt vårløk, 6-8 stk, grovhakket
5 ss honning eller 6 ss kokossukker
3-4 dl vann
4 ss fiskesaus
4 ss soyasaus eller tamari
2-3 ts five spice krydder, malt
1/2 ts sort pepper, kvernet
Varm oljen i en stekepanne og brun kjøttet litt på alle sider, et par minutter. Det er aller best å dele det opp i fler småporsjoner, så du får til en fin stekehinne uten at det bare blir lett kokt.
Finhakk og bland hvitløk, vårløk og søtt til en puré, gjerne i en liten hakkemaskin. Tilsett fiskesaus, soyasaus, krydder og vannet.
Ha kjøttet og sausen sammen over i en stor slow-cook gryte og bland godt. Pass på at alt kjøttet er godt dekket av sause. Ha i litt mer vann hvis det trengs. Kokes på medium til lav varme i fra 2-8 timer, ettersom hva som passer. (Medium varme om den skal koke kortere og lavest varme hvis den skal koke over en lengre periode)
Server for eksempel medmed kokt brun naturris og dampede grønnsaker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar