Kokosnøtten

Vi har lenge blitt advart mot fettet i kokos nøtten, som består av ca 80% mettet mellomlange fettsyrer, hovedsaklig laurinsyre. Dette fettet er en veldig god kilde til energi og er i dag å regne for supermat. Siden fettsyrene ikke er så lange som i mye annet fett, omdannes de lett til energi. 
Kokos er påstått å øke forbrenningen, stabilisere blodsukker, og minske sukker sug.
Den har antibakteriel effekt, både i kroppen og på huden.

Kokosnøttoljen er veldig fin til steking av mat. Den tåler høyere varme enn for eksempel olivenolje. Ren kokosolje har minst smak og lukt og egner seg best til steking, mens kaldpresset jomfru olje har en deilig kokoslukt, egner seg til kaker, konfekt, smoothie og annen matlaging.
Kokosfettet er rennende når den står varmt (over ca.25C), men holder seg stiv når den står kaldere.

Kokosvann er en veldig god energidrikk og inneholder fem ganger så mye kalium som kommersielle sportsdrikker. Kalium hindrer kramper i muskler.

Revet kokos er godt å bruke i kaker og frokostblandinger.

Kokosmel er et annet super produkt som lages av kokos. Det er fint å bruke i glutenfri bakst, har veldig høyt innhold av fiber, så det krever mye mer veske. Det har en litt søtlig smak, så du kan fint kutte ned på annet søtstoff.
Melet er også fint å bruke som fortyknings- og bindemiddel i sauser.
Kokosmelk/fløte gir god smak i mat som sauser og supper. Den er ekstra god å lage kakeglasur eller iskrem med.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate