Flied lice in a hully

supermat, medisinmat, nutraterapi, Morbus Chrohns
Stekt ris og grønnsaker er utrolig vanlig hverdagsmat i de fleste asiatiske land. Det er sunt og godt, masse karbohydrater fulle av næring og energi som varer en god stund.  Blander du inn egg som her, får du et fullverdig måltid i seg selv eller en fyldig siderett til kjøtt eller fisk. Veldig for å bruke opp ris rester. Har jeg ris til overs fryser jeg den ofte, så er den perfekt å ha i stekte ris retter. Jeg regner 1 dl tørr ris og ett egg per person som side rett og 1,5 dl/1-2 egg hvis det skal være en lett middagsrett.

Så til ca 5 porsjoner har jeg her brukt:

5 dl brun halvlang naturris
2 ss stekeolje, helst kokosolje
1 pk grønnkål, ca.5-6 blader uten stilk
1 brokkolini, eller brokkoli i biter, bruk gjerne brokkolistilken.
4 finstrimlete gulrøtter (bruk gjerne Spirali på tynneste strimler, så går det lekende lett)
2-3 fed hvitløk
2-3 cm fersk ingefær
2 cm fersk gurkemeie hvis du har
3 ss fiskesaus
3 ss østerssaus
3 ss honning

Begynn med å koke risen hvis du ikke har rester. Kok som på pakken. Brun ris trenger lengre koketid enn hvit for den har skallet på. (dobbelt så lenge)
Varm oljen i en stor dyp stekepanne eller wok og ha i finhakket/presset hvitløk, ingefær og gurkemeie.
Kutt grønnkålen i fine strimler og ha den oppi med hvitløk, ingefær og gurkemeien. Stek den til den begynner å bli litt myk og ha opp i resten av grønnsakene. Fortsett og stek alt sammen i 3-4 minutter. Lag så et lite “hull” i midten av grønnsaksblandingen, knus opp i ett  
egg av gangen, rør dette til en eggerøre, bland det med grønnsakene og lag nytt “hull” til ny eggerøre, som igjen blandes sammen hale blandingen før du gjentar prosessen med resten av eggene. 
Bland sammen fiskesaus, østerssaus og honning i en bolle for seg.
Ha den kokte risen over sammen med de stekte grønnsakene og bland godt før du heller all sausen over og serverer. 
Veldig god å ha i matboksen, men pass på ikke å la ris stå i rom temperatur over lang tid.



Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate