Banankake til fest

banankake med laktosefritt ostetrekk



Dette er favorittkaken til min eldste sønn! Den er basert på samme oppskrift som bananmuffins, men her bakt med speltmel, så den er ikke glutenfri. Vil du ha glutenfri så bruk en blanding av glutenfritt mel, som i muffinsene. Siden denne var bursdagskake ble det litt kokosblomst sukker og rå agave som søtningstoff. 

Dette trenger du til en form på ca. 25x29cm eller en rund springform på Ø26cm.

5 modne bananer
1 dl kokosblomst sukker
1 dl rå agave
1,5 ts vanilje, raspet eller økologisk essens
2 egg
1,2 dl mandelmelk, havremelk eller laktosefri melk/matfløte
200 gram smaltet smør/ghee eller kokosolje/matolje
5 dl siktet spelt
1-2 ss natron

Kjør bananene i en mikser/bakebolle og tilsett det søte. og vanilje. Miks godt før du pisker inn eggene og melken og det smeltede smøret.
Ha i alt det tørre og bland godt.

Hell røren over i en form og stek midt i ovnet ca 35 minutter på 175 grader celcius.

Til ostekremen:

125 gram laktosefri kremost, romtemperert
50 gram setersmør (jeg bruker Røros), romtemperert
2-3 ss lys agave

Bland ost og smør godt før du blander inn det søte. Pisk godt og smør det på den avkjølte kaken. 

Denne kaken er ekstra god servert kald, så den er fin å bake litt i forkant av anledningen

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate