Quinoa salat med kylling og honning-sennep dressing

honne mustard dressing



Salat er enkel og grei mat å lage. Vi er ganske sultne av oss å må helst ha litt proteiner i eller til salaten, litt langsomme gode karbohydrater og fiber som metter godt. Quinoa er perfekt i salat, koker raskt, og gir masse næring. Hvis du ikke har kylling kan du heller bruke noen hardkokte egg. For at salat skal bli ekstra godt er det viktig med en skikkelig god dressing. Honnig-sennep dressing er en smakful amerikansk klassiker som er basert på majones (aioli) og derfor ekstra fyldig.

Til en enkel salat til 4-5 trenger du.

600-700 gram kyllingkjøtt eller 5 lår, godt stekt i panne eller ovn.
150 gram tørr quinoa, her brukte jeg halvparten hver av røde og hvite
3 avokado, kuttet i skiver eller terninger
2 pakker cherry tomater
1 pakke sukker erter, renset og delt i to
1 1/2 salathode eller tilsvarende mengde av forskjellige mørke salatblad sorter
1-2 pakker godt stekt bacon, jeg steker dette i 8-10 minutter i 240 graders ovn
2 dl honning senneps-dressing, oppskrift finner du ved å trykke HER

Kok quinoaen som på pakken eller bruk 7,5 dl vann til 150 gr tørr quinoa. Kokes i 10-12 minutter og rør litt underveis. Hvis det er mer vann i gjen, må du helle av dette i en sikt, og skyll gjerne i litt kaldt vann. 
Ha resten av ingrediensene i en stor god salatbolle sammen quinoaen og hell over dressing.
Denne salaten er god som både lunsj og middag, fin å ha med i piknik kurv eller som niste til skole, jobb eller trening.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate