Rødbet og eple suppe

rødbet eple suppeVi har nok suppe nesten en gang i uken, ofte som en liten detox av kropp, kjøleskap og lommebok, etter helgens utskeielser! Det passer også godt som en del av meat-free- mondays, som vi setter mer og mer pris på.

Suppen er naturlig sur-søt og god.  Hvor syrlig den blir avhenger litt av hvor sure epler du bruker. Vil du ha den litt søtere, kan du bruke søtere epler eller en skje med honning. Jeg pleier å bruke dampovn, da bevares den søte smaken i grønnsaker ekstra godt. Har du ikke dampovn, anbefaler jeg å ha rødbetene i en kjele med vann som kun dekker bunnen av kjelen med ca. 1cm, for best mulig smak, eller damp de i en kjele med litt vann og damp rist. Kok/damp de i hele gjerne med skall i 1 time eller til de er litt møre, så kniven glir ganske lett inn. Har du ikke en hel time, kan du skrelle dem først og dele de i mindre biter, for raskere koketid.

Dette trenger du til 6 personer:

2 ss olivenolje
2 løk hakket
2-3 grønne epler i tynne båter
2 liter grønnsakskraft
600 gram ferske rødbeter, dampet kokt, skrellet så kuttet i grove biter
1 1/2 ts sjerneanis knust
1 ts wasabi
6 ss gressløk, hakket

Varm olivenoljen i en litt stor gryte og stek løken lett til den blir blank og litt myk. Tilsett eplebåtene og la det surre på lav varme litt til. Tilsett de dampede og grovhakkede rødbetene, grønnsakskraften, krydder og wasabi. La suppen det småkoke i 10 minutter. 

Kjør så alt i en stor blender, (den bør ha glassbeholder siden suppen er varm) på suppeprogram, eller litt variert hastighet 1-2 minutter. Ha suppen tilbake i den varme gryten. Server med gressløk på toppen. Ha gjerne en klatt rømme yoghurt eller ajoli i hver suppeskål ved servering

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate