Blomkålkake

grønnsakskake blomkål


Blomkålkaken til Otto Lenghi ser jeg går igjen på mange blogger om dagene, så det tar jeg som et godt tegn, så fikk lyst å prøve å lage en, bare uten hvetemel. I orginalversjonen brukes det mel og bakepulver. Jeg bruker natron isteden. Du kan egentlig bruke hva slags grønnsaker du liker best selv eller det du måtte ha i kjøleskapet. Det er en super måte å få i de yngste grønnsaker!! 

Til ca 5-6 personer 

1 blomkål, brukket opp i 3 cm store kvaster
1 rødløk, skjær av noen ringer til toppen, resten hakkes ganske fint
5 ss oliven olje
1/2 ss fersk rosmarin, hakket
1 stor neve fersk basilikum, hakket
1 ts fersk gurkemeie, finhakket
7 egg
2 dl bokhvete, hirse eller annet glutenfritt mel 
1 1/2 ts natron 
150 gram finraspet Parmesan eller annen vellagret hard ost
2-3 ss sesamfrø til å strø på innsiden av kakeformen
litt smør/klarnet smør til å smøre kakaformen på innsiden
salt/pepper etter smak

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Kok blomkålen i ca 15 minutter så den blir litt myk, men ikke overkokt. Hell av vannet og sett til siden.
Varm oljen i en liten gryte, ha i den finhakkede rødløken, gurkemeien og rosmarinen. La det småkoke på lav varme i 10 minutter. Avkjøl litt.
I en stor bolde blander du egg, basilikum, mel, natron, ost og salt/pepper. Vend til slutt blomkålen forsiktig inn i egg blandingen.

Legg bakepapir i bunnen av en 24cm stor springform. Smør smør på kantene og strø sesamfrø godt oppover kanten, så kaken slipper lett fra formen når den er ferdig.
Hell blomkål-egg blandingen over i formen og pynt toppen med løkringer.

Bakes i midt i ovnen i ca. 35 minutter, sjekk med en pinne at ikke deig sitter igjen når du drar den ut igjen. La den avkjøle seg 15-20 minutter før servering. 
Serveres med en god salat.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate