Funksjonell Medisinsk Ernæring -
"Den mest avgjørende innflytelsen på helsen din er de kumulative effektene av valgene du gjør, i forhold til kosthold og livsstil, for hva som kommer til utrykk av dine gener." -Jeffrey Bland IFM
Blomkålkaken til Otto Lenghi ser jeg går igjen på mange blogger om dagene, så det tar jeg som et godt tegn, så fikk lyst å prøve å lage en, bare uten hvetemel. I orginalversjonen brukes det mel og bakepulver. Jeg bruker natron isteden. Du kan egentlig bruke hva slags grønnsaker du liker best selv eller det du måtte ha i kjøleskapet. Det er en super måte å få i de yngste grønnsaker!!
Til ca 5-6 personer
1 blomkål, brukket opp i 3 cm store kvaster 1 rødløk, skjær av noen ringer til toppen, resten hakkes ganske fint 5 ss oliven olje 1/2 ss fersk rosmarin, hakket 1 stor neve fersk basilikum, hakket 1 ts fersk gurkemeie, finhakket 7 egg 2 dl bokhvete, hirse eller annet glutenfritt mel 1 1/2 ts natron 150 gram finraspet Parmesan eller annen vellagret hard ost 2-3 ss sesamfrø til å strø på innsiden av kakeformen litt smør/klarnet smør til å smøre kakaformen på innsiden salt/pepper etter smak
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kok blomkålen i ca 15 minutter så den blir litt myk, men ikke overkokt. Hell av vannet og sett til siden. Varm oljen i en liten gryte, ha i den finhakkede rødløken, gurkemeien og rosmarinen. La det småkoke på lav varme i 10 minutter. Avkjøl litt. I en stor bolde blander du egg, basilikum, mel, natron, ost og salt/pepper. Vend til slutt blomkålen forsiktig inn i egg blandingen.
Legg bakepapir i bunnen av en 24cm stor springform. Smør smør på kantene og strø sesamfrø godt oppover kanten, så kaken slipper lett fra formen når den er ferdig. Hell blomkål-egg blandingen over i formen og pynt toppen med løkringer.
Bakes i midt i ovnen i ca. 35 minutter, sjekk med en pinne at ikke deig sitter igjen når du drar den ut igjen. La den avkjøle seg 15-20 minutter før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar