Ovnstekte gulrøtter og rødbeter i honningsaus
Disse grønnsakene smaker så utrolig godt i den deilige urte og honningsausen. Server de til hva som helst av kjøtt eller fisk, eller bare for seg selv med Tahin yoghurt saus. Det er en oppskrift fra Otto Lenghi, som jeg har justert litt.
Til 5 personer som siderett
600 gr gulrøtter, skrellet og kuttet i 1/4 5-6 cm staver
400 gr rødbeter, skrellet og kuttet i terneinger
60 gr honning
2 ss olivenolje
2 ts spisskarvefrø, knust
1 ss koriander frø, knust
2 ts timian krydder
1 ts salt
pepper etter smak
1 stor neve fersk koriander til servering
Forvarm ovnen til 220 C.
Ha honning, olje og krydder i en liten kjele, varm opp litt så de blender seg godt.
Legg grønnsakene i en stor ilfast form og hell honningblandingen over og bland alt sammen så alle grønnsakene blir dekket med sausen.
Sett formen i ovnen og la de steke i ca 35 minutter.
Serveres varme.
400 gr rødbeter, skrellet og kuttet i terneinger
60 gr honning
2 ss olivenolje
2 ts spisskarvefrø, knust
1 ss koriander frø, knust
2 ts timian krydder
1 ts salt
pepper etter smak
1 stor neve fersk koriander til servering
Ha honning, olje og krydder i en liten kjele, varm opp litt så de blender seg godt.
Legg grønnsakene i en stor ilfast form og hell honningblandingen over og bland alt sammen så alle grønnsakene blir dekket med sausen.
Sett formen i ovnen og la de steke i ca 35 minutter.
Serveres varme.
Kommentarer
Legg inn en kommentar