Pulled-pork
Alt som kan langtids steke eller koke er perfekt mat i helgene det skjer mye. Sett på maten etter frokost og kom hjem til huset full av deilig matlukt når du er sulten og passe trett. Hvis du ikke vil bruke svin fungerer denne oppskriften like godt med kylling, kalkun eller oksekjøtt. Jeg liker ikke å bruke fileter, men store stykker med ben, for å få den beste kraften og mest mulig næring og smak (koteletter fungerer fint). Det er litt mer jobb å rense før servering, men det er helt klart verdt det. Bruker du kjøtt uten ben kan kjøttet fort bli litt seigt og tørt. Det er ikke så ofte jeg bruker løkpulver, men akkurat til BBQ og Ketchup er dette viktige ingredienser for den riktige smaken. Jeg har prøvd mange oppskrifter jeg har funnet på nettet, men kommet frem til en blanding av flere og denne ble perfekt synes dommerpanelet ved vårt spisebord!
Til 5 peroner:
1,5-1,7 kg svinekjøtt med ben (beregn mindre ved kylling/kalkun da bena utgjør mindre)
2 løk, delt i storebåter1 ss chili pulver
1 ts salt
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts pepper, kvernet
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1/2 ts cayenne pepper
3,5 dl kjøttkraft
2 fed hvitløk, presset
1,5 dl tomatpurè
0,5 dl honning eller lønnesirup
1 1/2 ss eplesider eddik
2 s dijon sennep
2 ts paprikapulver
1ts løkpulver
1 ts chili pulver
1/2 ts spisskummin
1/2 ts salt
1/2 ts cayennepepper
Du kan servere pulled pork med hamburgerbrød hvis du ønsker. Klikk her for oppskrift på hamburgerbrød med havre, eller du kan servere med tortilla lefser. En god råkostsalat på toppen er å anbefale, det smaker friskt til. Klikk her for oppskrift. Ellers er det godt med hjemmelagde potetbåter eller rotgrønnsaker stekt i ovn ved siden av. Klikk her for tips til gode rotgrønnsaker i ovn.
Kommentarer
Legg inn en kommentar