Vegetar quiche uten hvete
125 gram mel, jeg blander gjerne like deler av det jeg har av glutenfritt mel, her har jeg brukt hirsemel, amarantmel og bokhvetemel
75 gram, mykt smør eller klarnet mykt smør/ghee
1 ss honning eller annet naturlig søtt (kan fint sløyfes)
1 egg
2-3 ss vann
Jeg tar meg sjelden tid til dette, så jeg legger hele deigkumpen rett i formen og presser den utover med fingrene til hele formen er jevnt utover og litt oppover kantene.
For en sprø og fin bunn, forstek deigen på 175 grader i ca.10 minutter mens du lager fyllet.
5 egg
3 dl laktosefri fløte
5 dl revet ost, jeg bruker helst parmesan, eller andre vellagrede harde oster
salt pepper etter smak
2 vårløk eller en purre, hakket
3/4 -1 brokkoli, lett forvellet først, dvs dampet i 2 minutter, men pass på å få ut vannet
1 stor tomat i skiver
Ha gjerne en krydderblanding du liker over. Jeg brukte Pasta Rosso fra Santa Maria på denne.
Sever gjerne med en god salat til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar